Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Cercetare stiintifica

In Institutul "Marius Nasta", unitate cu traditie indelungata in cercetarea stiintifica in domeniul respirator, lucreaza alaturi medici angajati in asistenta medicala, cadre universitare si cercetatori, cu totii implicati in activitatea clinica si de cercetare. Aceasta este reprezentata mai ales cercetare clinica, legata direct de pacientii ingrijiti, si cercetare epidemiologica, legata de programele nationale ce isi au sediul in Institut.
Activitatea de cercetare se desfasoara in echipe, axate pe un domeniu sau altul de patologie respiratorie, acoperind o mare varietate de domenii din medicina respiratorie, ce corespund cu activitatea, comunicarile si publicatiile anterioare si cu temele de cercetare in perspectiva. Echipele includ persoane ce lucreaza in acelasi departament al spitalului, sau care impartasesc interese si preocupari comune de cercetare. Echipele includ medici angajati in invatamant, ca cercetatori sau in asistenta, alaturi de doctoranzi, rezidenti si asistenti medicali, precum si colaboratori din afara Institutului.
Pentru 2014, echipele de cercetare din Institut isi propun sa abordeze subiecte foarte variate in cercetarea in domeniul respirator. Printre cele mai importante domenii abordate, care reprezinta si directiile principale de cercetare ale Institutului pentru 2014, se numara:

  • Cancerul bronho-pulmonar
  • Ventilatia non-invaziva
  • Patologia somnului
  • Pneumopatiile interstitiale difuze
  • Tuberculoza pulmonara chimiosensibila si multidrogrezistenta

Directiile principale de cercetare ale Institutului sunt subiecte importante ale asistentei medicale in domeniul respirator, in care in prezent se face simtita in toata lumea nevoia

  • de mai buna intelegere a patogeniei,
  • a unui diagnostic precoce pentru a oferi pacientilor cele mai bune sanse terapeutice,
  • nevoia unei abordari unitare pe plan national, prin editarea de ghiduri de management al acestor afectiuni
  • nevoia imbunatatirii infrastructurii de diagnostic si de management a acestor boli.

 

 

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine