Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Educatie medicala

Institutul "Marius Nasta" este o unitate medicală cu o îndelungata tradiție în pregătirea universitară și postuniversitară în domeniul respirator.
Institutul găzduiește catedrele de Pneumologie și de Chirurgie Toracică ale Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, cu activitate de:
- Pregătire a studenților de anul IV în modulul de respirator și modulul de tuberculoză
- Curs opțional de chirurgie toracică pentru studenții anului V
- Pregătirea rezidenților în specialitățile: pneumoftiziologie, chirurgie toracică, medicină internă, diabet și boli de nutriție, nefrologie, terapie intensivă, pediatrie, reabilitare.
- Curicule de pregătire în competențele: endoscopie bronșică, explorări funcționale respiratorii speciale, managementul patologiei respiratorii a somnului
- Cursuri postuniversitare pentru medicii specialiști pe teme de actualitate în domeniul respirator
- Cursuri pentru asistenții medicali, în colaborare cu OAMMR.
- Organizarea de cursuri și simpozioane științifice sub egida Colegiului Medicilor din România

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine