Evenimente
Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
EN

SRP

SPIRANS

"Marius Nasta" Pneumophtisiology Institute

How to get an outpatient consultation appointment

EN

A 46-a Sesiune Stiintifică a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

A 46-a Sesiune Științifică a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”Pe 11 aprilie 2014, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” împreună cu Societatea Română de Pneumologie vor organiza a 46-a Sesiune Științifică a Institutului, găzduită în Amfiteatrul „Constantin Anastasatu” și spațiile învecinate.
Sesiunea se va desfășura pe parcursul întregii zile, va include prezentări orale și sesiuni de postere, o pauză de prânz oferită de organizatori și o conferință de presă.

Ne dorim ca acest eveniment să fie o oglindă a activității științifice din Institut dar în egală măsură încurajăm și contăm pe lucrările ce reflectă activitatea colegilor din centrele din țară. Aici puteți consulta caietul program.

Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC iar rezumatele vor fi incluse într-un volum de rezumate pe CD cu ISBN. Nu se percepe taxă de participare; pentru înscrieri vă rugăm să trimiteţi datele dumneavoastră la adresa de mail: sesiunestiintifica@yahoo.ro.

Plănuim să organizăm și o expoziție foto cu tema „România mea", pentru care vă invităm să pregatiți câteva fotografii în format 20x30 cm.

Vă aşteptăm!

 

EN Revista Pneumologia nr. 1 din 2014
EN

Revista Pneumologia nr.1 din 2014

Din cuprins:

TUBERCULOZA ÎN ROMANIA
Aspecte ale endemniei TB în România și răspunsul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei
Noi progrese în managementul şi tratamentul mucoviscidozei
Proteza traheală Montgomery:  soluţie de actualitate pentru stenozele traheale
Alpha- 1 antitrypsin deficiency and spontaneous pneumothorax: possible causal relationship
Obstructive sleep apnea syndrome and arterial hypertension – a complicated relationship? The role of controlling blood pressure values in patients with OSAS
Features of severe asthma in young children from Romania

 

EN Registrul National de Pneumopatii Interstitiale Difuze si Sarcoidoză

EN

Registrul Național de Pneumopatii Interstițiale Difuze și sarcoidoză este un proiect al Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în colaborare cu Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Această inițiativă este susținută de Grupul de lucru pentru pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză din cadrul Societății Române de Pneumologie.

Registrul National de Pneumopatii Interstitiale Difuze si Sarcoidoza

Registrul Național al Pacienților cu Hipertensiune Arterială Pulmonară din România (RNPHPR) are ca scop colectarea datelor medicale și de identificare ale pacienților care suferă de această afecțiune și crearea unei baze de date în format electronic. Colectarea acestor informații este necesară pentru o mai bună urmărire clinică a acestor pacienți și a răspunsului la tratament, pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirilor medicale dar și pentru generarea de date statistice semnificative din punct de vedere: 

- medical (pentru îmbunătățirea managementului acestor pacienți la nivel național), 
- științific (pentru o mai bună cunoaștere a acestei afecțiuni și a modului în care ea este tratată și publicarea de articole cu caracter științific medical), 
- administrativ (comunicare mai bună cu autoritățile medicale ale Statului Român prin furnizarea datelor necesare obținerii suportului financiar din partea autorităților publice)

Contact Partners Sponsors Certifications
EN Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de PneumologieSocietatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine