Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Integris

Proiectul INTEGRIS

Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar -INTEGRIS
Proiect nr. 1910/ Cod SMIS - CSNR: 41977
Contract nr. 667/14.08.2014
Competitia POSCCE-A2-O2.2.1-2013-1
Operatiunea O2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D

14 decembrie 2015

Comunicat de presa finalizare Proiect INTEGRIS Cod SMIS – CSNR 49177

05 noiembrie 2015

In amfiteatrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a avut loc conferinta de presa pentru diseminarea rezultatelor proiectului INTEGRIS.

Puteti descarca Comunicatul de presa si prezentarea proiectului INTEGRIS

 

 

 

12-septembrie-2014

Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" anunta demararea implementarii proiectului denumit "Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar -INTEGRIS"
Proiect nr. 1910/ Cod SMIS - CSNR: 41977
Contract nr. 667/14.08.2014
Competitia POSCCE-A2-O2.2.1-2013-1
Operatiunea O2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D.

La nivelul EU-27, România se situa anul trecut pe locul 10 din punct de vedere al incidenţei şi ratei mortalităţii, 75 % din cazurile de cancer bronho-pulmonar aflându-se în stadii avansate în momentul depistării, astfel că rata de supravieţuire la 5 ani este de sub 5%. (http://eco.iarc.fr/EUCAN)

În România, incidenţa cancerului pulmonar în 2012 a fost de 11.644 cazuri noi (45,8%000), din care 4/5 au fost bărbaţi, cu o mortalitate de peste 70% (http://eco.iarc.fr/eucan/Country.aspx?ISOCountryCd=642). Aceste cifre se bazează exclusiv pe raportările din Registrul Naţional de Cancer, ceea ce poate reprezenta o subestimare importantă a valorilor reale. Astfel, numai în Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" Bucureşti au fost internaţi în anul 2012 1956 bolnavi cu cancer, dintre care 814 în secţia de chirurgie toracică şi 953 în secţiile de pneumologie.

Din aceste motive, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a conceput si implementeaza proiectul INTEGRIS pentru crearea unui centru integrat de cercetare pentru diagnosticarea precoce și managementul cancerului pulmonar în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta" în vederea dezvoltării contribuţiei la cercetarea ştiinţifică în domeniu, la nivel naţional şi internaţional şi în scopul oferirii de servicii performante de sănătate, cu impact asupra creşterii ratei de supravieţuire la această grupă de pacienţi.

Anexam Comunicatul de presa difuzat privind lansarea proiectului.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati http://www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui comunicat nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

 

 

 

 

 

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine