Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Pediatrie

Secțiile de Pneumologie Pediatrică își desfasoara activitatea într-o locatie dedicata, adaptata nevoilor micilor pacienți: mediu prietenos, spații de joacă, curte. În cele două secții dedicate copiilor lucrează medici specialiști în Pneumologie Pediatrică, cu expertiza recunoscuta in diagnosticul si tratamentul afectiunilor aparatului respirator la copii.

In vederea stabilirii unui diagnostic corect si complex, accesul copiilor este liber la toate investigațiile specifice asigurate de Institut: imagistică, endoscopie bronsica, laboratoare de bacteriologie, hematologie, biochimie etc.). De asemenea, sectiile sunt dotate cu aparatura si materialele necesare pentru efectuarea aspiratului gastric, a punctiei pleurale, a oxigenoterapiei, a gavajului etc..

Ariile de interes din cadrul patologiei pediatrice abordate in Sectiile de Pneumologie Pediatrica sunt:

  • Diagnosticul și tratamentul tuberculozei
  • Diagnosticul si tratamentul infecțiilor respiratorii
  • Diagnosticul si tratamentul afectiunilor pleurale, mediastinale si ale peretelui toracic
  • Diagnosticul patologiei respiratorii în timpul somnului
  • Diagnosticul bolilor rare și afectării pulmonare în bolile sistemice

Locația secțiilor de pneumologie pediatrică.

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine