Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar - INTEGRIS
Proiect nr. 1910/ Cod SMIS - CSNR: 41977
Contract nr. 667/14.08.2014
Competitia POSCCE-A2-O2.2.1-2013-1
Operatiunea O2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta" derulează începând cu data de 14 august 2014, proiectul "Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar", cu acronimul INTEGRIS, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice"(POS CCE), Axa prioritară 2, Operaţiunea 2.2.1, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE).
Valoarea totală a proiectului este de 7.986.636 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 7.986.636 lei.
Proiectul se implementează în București pe o durată de 12 luni.
Obiectivul general al proiectului este crearea unui centru integrat de cercetare pentru diagnosticarea precoce și managementul cancerului pulmonar în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta" în vederea dezvoltării contribuţiei la cercetarea ştiinţifică în domeniu, la nivel naţional şi internaţional şi în scopul oferirii de servicii performante de sănătate, cu impact asupra creşterii ratei de supravieţuire la această grupă de pacienţi.

Obiectivul specific este dotarea cu echipamente de înaltă tehnologie a laboratoarelor integrate din cadrul centrului: laboratorul de anatomie patologică şi lavaj bronho-alveolar, explorări funcţionale, bronhologie, imagistică, chirurgie toracică minim invazivă, terapie intensivă, în vederea dezvoltării de facilităţi de cercetare pentru diagnosticarea în stadii precoce a cancerului bronho-pulmonar la peste 5.000 de pacienţi examinaţi pe perioada proiectului în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta”.

Crearea in Institut a unui Centru integrat de diagnostic precoce si management al cancerului bronho-pulmonar va constitui o premieră prin tehncile moderne de depistare a cancerului pulmonar, asigurând în acelaşi timp colaborarea cu celelalte centre din ţară privind folosirea datelor,contribuind ca oncologia să devină mai ieftină şi mai performantă.

De asemenea, se va asigura colaborarea cu echipe similare la nivel naţional şi internaţional care utilizează aceleaşi metode şi tehnici moderne, în acelasi limbaj şi algoritm de lucru şi se vor putea crea noi locuri de muncă pentru tinerii cercetători români în vederea dezvoltării din punct de vedere ştiinţific şi profesional.

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine