Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Reabilitare respiratorie

CENTRUL DE REABILITARE RESPIRATORIE

Înființat în anul 2008 prin proiectul REABILUM, finanțat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică, Centrul de Reabilitare Respiratorie asigură reabilitarea fizică a pacienților cu boli respiratorii cronice. Aici lucrează un medic specializat în reabilitare respiratorie și un kinetoterapeut. Centrul este dotat cu biciclete ergometrice computerizate, bandă de mers, alte aparate de exerciții fizice, sursă de oxigen, echipamente de monitorizare, de prim ajutor și reanimare.

Centrul asigură în regim ambulator programe individualizate de exerciții fizice de 4-6 săptămâni, planificate conform necesităților și limitărilor functionale ale pacienților, efectuate sub supraveghere medicală.

Centrul de Reabilitare Respiratorie

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine