Evenimente
Feed-Back Pacient

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Sesiunea este cadrul de lansare a Registrului Național de pneumopatii interstițiale difuze și sarcoidoză iar principalele lucrări orale din programul științific acoperă o plajă largă de subiecte din patologia pneumologică, precum deficitul de alfa 1 antitripsină, microcalorimetria bacteriană ca nouă metodă de identificare a rezistenței bacteriene, interstițiul pulmonar în conectivite, reabilitarea respiratorie și ventilația non-invazivă în mediul spitalicesc și la domiciliu. Utilitatea bronhoscopiei cu autofluorescență în cancerul bronho-pulmonar, excelența în chirurgia traheală, fenotipuri de bronșiectazii sunt alte teme ce oferă măsura activității clinice și de cercetare din Institut.

SRP

SPIRANS

Structura

In prezent, spitalul are 627 de paturi, destinate nu doar bolnavilor de tuberculoză, ci tuturor celor care suferă de afecţiuni pulmonare. Institutul Pneumoftiziologie "Marius Nasta" este unitatea centrala a Programului de Control al Tuberculozei în Romania. Este, de asemenea, institut de cercetare şi de asistenta pentru bolnavi, este centru de referinţă naţională în domeniul pneumologiei.
Structura organizatorică a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta a suferit modificări importante de-a lungul dezvoltării sale, mai ales după anul 1990 urmare a multor procese de reformă din sistemul de sănătate, materializate prin reducerea/creşterea numărului de paturi şi a numărului de personal angajat.

 

Contact Parteneri Sponsori Certificări
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Șoseaua Viilor nr. 90, sector 5, București, RO-050159
Telefon 021.335.69.10; Fax 021.337.38.01
E-mail: secretariat@marius-nasta.ro
www.marius-nasta.ro

 

Societatea Română de Pneumologie Societatea Română de Chirurgie toracică Arensia Exploratory Medicine Arensia Exploratory Medicine